Cirkus Trapez hjælper socialt udsatte børn

Rigtig mange børn forundres hvert år over de yderst morsomme klovne, de modige trapez-artister og cirkusshowet generelt.

Nogle af de børn, som måske har tænkt ”dét gad jeg godt at prøve!”, har faktisk chancen for at udleve drømmen som cirkusartist. Cirkus Trapez tilbyder nemlig en fem dages cirkus-workshops for belastede børn i Kolding Kommune.

Børnene lærer bl.a. at jonglere, trapez, hulahop og meget mere.

Sådan foregår det

På den lokale skole i Kolding bygger Cirkus Trapez deres fænomenale cirkustelt op, der drager opmærksomhed fra børn med interesse for cirkus. Deres cirkus-workshop forløber over fem dage, hvor børnene træner alle dagene fra klokken 10-16. De bliver udfordret på fysikken, da livet som cirkusartist bestemt kræver lidt muskler.

De første to dage får børnene lov til at prøve alle specialerne inden for cirkus-verdenen. Om det er trapez, klovn, jonglering eller alle de andre magiske muligheder. De næste to dage skal børnene vælge et cirkus-speciale at fordybe sig i, da de på femte og sidste dag skal levere et vaskeægte liveshow som cirkusartister i Cirkus Trapez’ fortryllende omgivelser. Dette er både med livemusik såvel som skræddersyede kostumer, flot sminke og graciøse parykker, så de får hele oplevelsen som cirkusartist for en aften.

”Det er godt for børnene, fordi de får lov til at føle, at de er fantastiske til noget,” udtaler Isabella Enoch, der har etableret Cirkus Trapez og har cirkusblod fra seks generationer tilbage.

Drømmen om at hjælpe endnu flere

Cirkus Trapez nyder arbejdet med belastede unge. Deres workshops på fem dage er skabt i samarbejde med Gademix, der ligger i Kolding. Gademix er et værested for unge i

Kolding Kommune – de hjælper unge med at finde positive fritidsaktiviteter, finde struktur i hverdagen og ”føle sig gode nok” ved at fordybe sig i aktiviteter.

”Vi vil gerne samarbejde med mange flere kommuner. Vi nyder virkelig at arbejde med de unge, og vi kan mærke, at det giver dem noget,” udtaler Isabella Enoch også.

Mere info

For yderligere information (fx hvornår næste workshop finder sted), så kontakt Isabella Enoch Sosman på mobil: 4244 4844 eller på mail: isabella@cirkus-trapez.dk.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s