Arbejdet bag det magiske cirkustelt

Mange af os husker, da man var barn, og cirkus kom til byen. Auraen og stemningen omkring cirkusset var helt speciel. ”Gad vide, hvad de har planlagt til i aften?” – og så var der cirkusteltet, der stod som en milepæl i byens centrum. Det kildede i maven af spænding, måske også lidt frygt, for hvad kunne man forvente til aftenens forestilling?

Historiens første cirkustelt blev rejst af Jacob Bates i 1787 midt i Paris’ smukke by, selvom det var Sir Philip Astley der introducerede det moderne cirkus til verden i 1768 i London. I Amerika kom cirkusteltet i 1825 – det var Joshuah Brown, der var manden bag dette.

Når Cirkus Trapez slår teltet op

Vores seje og hårdtarbejdende telt-ansatte står op klokken fem om morgenen. Hele Cirkus Trapez ankommer ofte til diverse byer sent om aftenen, hvor der så overnattes. Vores telt-ansatte står herefter op, og slår teltet op, så vores cirkusartister kan træne, og byens beboere kan skue det flotte syn hele dagen.

Det tager cirka fire timer, før teltet står helt færdigt. I snevejr eller regnvejr vil det tage 1-2 timer længere at slå op, det er på grund af kulden eller besvær fra mudder eller lignende. Herefter får vores telt-ansatte sig ofte en velfortjent lur, så de er klar til at hjælpe, når gæsterne kommer for at se aftenens forestilling.

cirkus trapez

Det kræver sin respekt

De mange år cirkus-faget har eksisteret har ført en masse traditioner og respekt med sig. Cirkusartister sidder f.eks. aldrig med ryggen til publikum af respekt for publikummet, og de går aldrig ind på scenen med deres højre fod først. Du kan læse flere traditioner her.

Se teltopbygning i Augustenborg her:

Hvis du interesserer dig for cirkus

Du kan læse meget mere om cirkus generelt og os fra Cirkus Trapez på hjemmesidenCirkusportalenWikipediaTwitterLinkedInCrunchbaseOpret.dk eller Erhvervsblog

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s