Cirkus Trapez fejrer, at cirkus fylder 250 år

Cirkus Trapez hylder cirkusmagien og dedikerer det nyeste fortryllende show til det moderne cirkus.

Cirkus som det kendes i dag startede helt tilbage i 1768. Dette var i perioden efter syvårskrigen, hvor krighestene stadigvæk skulle holdes aktive og i træning. Dette blev de så, og der kom ofte et publikum og så til, for de trænende ryttere blev dygtigere og mere sjovere med tiden, og de kunne underholde publikum så gevaldigt, at folk begyndte at betale penge for at se dem.

Sir Philip Astley (1742-1814) skillede sig ud fra mængden – han var den mest innovative, dygtige og fantastiske rytter, folk længe havde set. Han var en showman, der forstod, at disse opvisninger skulle foregå på en rund scene frem for en aflang strækbane – på denne måde havde publikum meget bedre overblik over kunstykkerne. Samtidigt så han mulighed for, at rytterne kunne skifte plads bag managen og holde showet interessant hele vejen igennem.

I Amfiteateret i London opfandt Sir Philip Astley verdens første runde scene. Det er her navnet cirkus stammer fra: det er latinsk og betyder cirkel.

Med tiden indså Sir Philip Astley, at publikum også trængte til variation under showet. Med tiden kom der musikere og gøglere til showet – hvilket hermed blev til cirkus i 1768 for præcis 250 år siden.

Cirkus Trapez har valgt at fejre cirkus med et helt fantastisk show her i 2018. Showet vil bære præg af gammeldags såvel som moderne cirkus-kunst.

Vil du vide mere om Cirkus Trapez?

Du kan læse meget mere om Cirkus Trapez på hjemmesiden, Cirkusportalen, Wikipedia, Twitter, LinkedIn, Crunchbase, Opret.dk eller Erhvervsblog.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s