Isabellas rejse frem mod Cirkus Trapez, pt. 1

Mit navn er Isabella Enoch Sosman, og jeg er en af stifterne af Cirkus Trapez. I dette og de to næste blogindlæg følger historien om, hvordan jeg kom ind i cirkussets verden, og hvilken rejse der har ført mig frem til stiftelsen af Cirkus Trapez. God læsning!

Jeg blev født på en rød sofa, den gang i København, da der ikke var plads på hospitalerne.

Allerede som spæd rejste jeg rundt med min familie – Mamma, Pappa, Dennie og Agnete – hvor mine forældre havde cykelnummeret The two Haddie’s.

Allerede da Dennie og Agnete var ret små, kun 9 og 11 år, fik de lov til at optræde i mine forældres cykelnummer. Det blev omdøbt til The four Haddies.

Måtte ikke optræde

På trods af at jeg selv kun var 4-5 år, ville jeg også så gerne optræde, men jeg måtte ikke. Jeg plagede og plagede, men nej, jeg måtte ikke. Som mine forældre sagde: “Vi har flere tilbud om at optræde i USA, men man skal være 16 år for at optræde der, så hvis du begynder, skal vi vente endnu længere.”

Jeg havde alligevel held, for min søster Agnete havde et uheld. Hun faldt ned af mine brors skuldre, da de optrådte i Klubben Cubacaba i Athen i december 1967.

Jeg var så ubeskrivelig lykkelig, jeg fik lov til at optræde. Hurra!

Men desværre kun den ene måned engagementet varede i Athen, fordi Agnetes arm helede “desværre” ret hurtigt.cirkus trapez

Nu var jeg endnu mere ked af det, for jeg havde følt rampelyset på min egen krop og hørt det bragende bifald.

Grækerne elskede, når jeg optrådte. Jeg var jo kun lige fyldt 7 år og var meget lille af min alder. Jeg fik kastet chokolade og mønter ind på scenen.

Næste gang jeg havde held til at få lov til at optræde, var da Dennie fik sin finger i klemme, da familien optrådte i Cirkus Løve i Norge.

Men øv, øv, øv, denne gang kun i 2 uger.

Når vi ikke optrådte om vinteren, trænede min familie i et træningslokale i København. Og da jeg aldrig fik lov til at træne på cyklerne, så jeg, at der hang en Trapez i loftet. Ja, så begyndte mit liv og i særdeleshed mit Trapez-liv.

 

Fortsættelse i næste blogindlæg om turen til Australien.

Skriv et svar

Udfyld dine oplysninger nedenfor eller klik på et ikon for at logge ind:

WordPress.com Logo

Du kommenterer med din WordPress.com konto. Log Out /  Skift )

Google photo

Du kommenterer med din Google konto. Log Out /  Skift )

Twitter picture

Du kommenterer med din Twitter konto. Log Out /  Skift )

Facebook photo

Du kommenterer med din Facebook konto. Log Out /  Skift )

Connecting to %s